PdaTurk'e hoşgeldiniz

iphone,pda,pdaturk,navigasyon,samsung,omnia,htc,pda inceleme,android,blackberry,xda,türkçe rom,rom yükleme,pda simkilit kırma,igo,mio,pda hard format,pda soft format,igo map,turkcell,vodafone,avea,nokia,sony ericsson,navturk,pda programlar,pda tema

samsung omnia gerekli bilgiler

Gönderen Ali Yarkın 05 Kasım 2009

HAFIZALAR :
Omnia da ilk yapmanız gereken ilk adım Active Sync Senkronizasyon ile PC bağlantınızı kurmak bunu yaptıktan sonra Outlook vasıtası ile telefon rehberinizi eşitlemeniz mümkün ve tabiki eğer telefonunuzda bir çökme söz konusu olursa bu verileri tekrar geri yüklemeniz mümkün. PC den bilgisayaramı tıklarsanız PPC nizi görebilirsiniz (bağlı iken tabiki ;D) PPC ye tıkladığınız zaman 4 adet hafıza gözünüze çarpacak şimdi bu hafızaları irdeleyelim :




Sol üstte gördüğünüz ‘ \ ‘ işaretli hafıza işletim sisteminin bulunduğu ana hafıza kısmıdır (orijinal ROM da ortalama 90mb civarındadır ve bunun 45mb zaten Windows ve programlarla doludur.). Programların çalıştığı bu kısmın büyüklüğü yüklenen ROM un ayarlarına göre değişmektedir. Biz programları yüklerken daha sonra değineceğimiz bazı önemli programları yüklerken bu kısmı seçerek yüklüyoruz fakat bu kısmı doldurmak sistemi yavaşlatacağından dolayı %90 programın kurulumunu Storage Card kısmına yapmakta fayda var. Unutmamız gereken önemli bir şeyde ana hafızadaki boş alanın %10 altına düşmesine izin vermemek bu aşırı yavaşlama ve takılmalara neden olabilir. Endişe etmeyin çünkü Storage Card kısmına yüklediğimiz programlar ana hafızada az yer tutarlar ve tutanlar içinde bahsedeceğimiz çözümlerle bazen halledilebilmektedir.

Bluetooth FTP hafıza : Bu hafıza ana sistem içinde bulunan bir hafıza olup bluetooth ile atılan dosyalar buraya gitmektedir fakat bu alan çok ufak olduğu için biz kesinlikle bunu kullanmıyoruz. Bunun çözümü olarak OBEX isimli bir programı PPC mize yükleyerek Ana Menü /Ayarlar /Bağlantılar kısmından göreceğimiz OBEX Inbox (program sitemizde mevcut) kısmından yükleme yapılmasını istediğimiz hafızayı seçme şansına sahip oluyoruz.

My Storage hafıza : 16gb hafıza bu kısımdır yani tüm film , müzik vs. dosyaları bulundurabileceğimiz alan burasıdır. İsterseniz programlarıda buraya yükletmeniz mümkün ama düzen açısından card kısmına atmanızı tavsiye ederim , bazen sistem çökmelerinde bu kısımıda silinmektedir card ise daha güvenlidir. (mutlaka her zaman önemli resim , film vs. yi yedekleyin PC’ye) Bazen bu kısımda bişey olmamasına rağmen dolu uyarısı verdiği olmaktadır (şikayetlerden) ozaman bu kısmı format layarak bu sorunu çözüyoruz bunu aşağıda hard reset kısmında bahsediyorum.

Storage Card : Bu taktığımız kartın hafızasıdır. Tabiki kart boyutuna göre değişecektir. 16Gb kadar destekler benim tavsiyem alabildiğiniz kadar yüksek kullanmanız (4gb ve üzeri) tüm programları buraya atıp buradan çalıştırıp tekrar buraya yükletmek avantajlı oluyor tavsiye ederim. Yedeklemeleri de buraya yaparsak bir çökme anında buradan tekrar yüklememiz mümkün oluyor. Bunun ne kadar önemli olduğunu başınıza gelince daha iyi anlıyorsunuz… ;D

HARD RESET VE SOFT RESET: (yapmadan yedek alın her şey silinecektir)
Soft reset ; telefonumuzun üst kısmında açma /kapama düğmemizin yanında bulunan ufak çukur kısımdaki boşluğa kalemimizle basılarak yapılıyor. Program yüklemelerimizden sonra soft reset yaparak telefonu tekrar başlatmamız programların düzgün çalışması için önemlidir unutmayın.
Hard reset ; hepinizin korku ve endişe duyduğu hard reset aslında çok kolay bir uygulamadır. Eğer telefonumuzda bir kitlenme yoksa ve menülere ulaşabiliyorsak yapmamız gereken (eski ROMda fabrika ayarları yazardı yeni ROMda sıfırla diye yazar) Ana Menü / Ayarlar / Sistem / Sıfırlama düğmesine basıyoruz karşımıza sıfırlama yapacağımız hafızalar çıkar Ana bellek yazan işletim sisetminin olduğu kısımdır birde My Storage denen 16gb lık hafıza kısmı vardır gereken kısmı ilk zaman aldığımızdaki verilerle başlangıç ayarlarına döndürür. Bu işlem sonradan yüklenen her şeyi siler fakat ilk aldığınızdaki programları tekrar geri getirir bunları kaybetmeniz asla mümkün değildir ROM denen yazılım içinde daima saklı kalmaktadır ve normal koşulda erişip buradan programları silmeniz mümkün değildir , korkmayın  Yani ilk hale getirmek aslında kolaydır. Bu işlemi yaparken şifre sorar ve 1234 yazmanız yeterlidir. PPCniz kapanıp tekrar ilk günkü gibi açılacak ve sizden + çıkartarak ekran kalibresi yapmanızı isteyecektir bunu yaptıktan sonra skip diyerek diğer işlemleri geçebilirsiniz. Telefon yüklemeleri bitirince birde Türkçe yükleme başlatacak ve tekrar açılıp kapanacaktır. Tekrar açıldığında ise kartınızda orijinal Route66 yazılımınız varsa bu devreye girip yüklenebilir ve tekrar açılıp kapanır , yok yapmazsa bunu elle yaptıracağız.

Eğer Türkçeye dönme işlemini yapmazsa
Ana menü / Programlar / Dosya Gezgini / Windows içindeki LANG_MUItur dosyasını çift tıkla çalıştırmanız yeterli, yükleme kendiliğinden olacaktır.
Eğer route66 programı çalışmazsa : Ana menü / Programlar / Dosya Gezgini / Storage Card /2577 dosyası içindeki ROUTE 66 Nav… programını çift tıkla çalıştırın sistem kendini kuracaktır.
Eğer PPC niz kitlendi ve menüye ulaşamıyorsanız HARD RESET nasıl yaparsınız:
Bu işlem de gayet basit telefonumuzun alttaki açma ve kapama düğmelerine aynı anda basıp , basılı tutmaya devam ederken üstteki soft reset düğmesine basarak yapabiliriz , sarı bir ünlem ile bize sorar ve tamam dersek hard reset başlar.

HAFIZA DOLU ALARMI VERİYORSA :

Değerli dostlar bu en çok başa gelen şeylerden biri ,yukarıda belirttiğim gibi ana hafıza yaklaşık 90mb lık bir alan olup bunun zaten 45mb civarı ilk günden dolu olarak başlar (Windows ve gelen programlardan dolayı). Biz yanlış yüklemeler (bluetooth veya attığımız müzik, dosya vs. ) ile bu alanı doldurabiliriz buna dikkat etmek gerekli bu alana asla direk bir yükleme yapılmaz , yüklemeler için My Storage veya My Storage Card kısmını kullanmak gerekli. Ayrıca Opera ve Explorer internet tarayıcıları her açtığımızda girdiğimiz sayfaları bu kısma ön izleme olarak yükler bunu siz algılamazsınız (tekrar girdiğinizde kolay açması için bunu yapar) bunlarda zamanla zaten ufak olan alanı daraltır ve kullanılmaz hale getirir. İşte bunu çözmek için temizlik programı yüklemeliyiz. Bu temizlik programı her türlü gereksiz artık dosya , veri , sayfayı ayırt ederek yok eder bunu özellikle internete her girişten sonra temizlemek ve sık sık kullanmak gereklidir. Bu program önerebileceğim basit kullanımlı olan
CLER TEMP ve daha profesyonel kullanımlı
SK TOOLS programıdır. Bunlar mutlaka PPC nizde olmalıdır. Telefonunuz yeni ise verilerinizi yedekleyip önce bir hard reset yaparak her şeyden arınmalı ve ondan sonra yüklemelere başlamanızı tavsiye ederim.Çünkü attığınız yanlış dosyaları bu temizlik programları ciddi dosya sanarak temizlemeyebilir. Fakat sonrasında bir hata olmayacaktır.Yükleme yaptığınız yere mutlaka bakın 90mb lık ana hafızaya atmayın.

HAFIZAMI GEREKSİZ ŞEYLERDEN NASIL ARINDIRIRIM :
Ana hafızada yer alan Samsung duvar kağıtlarını öncelikle taşımanızı tavsiye ederim 4mb civarı yer tutuyor (kaç program kadar…) Bunları kayıtlı olduğu yer ana hafızada My Pictures dosyası içinde olup bunları My Storage altındaki DCIM dosyası içine kopyala yapıştır yapabilirsiniz , gene burada duvar kağıdı yapmanız mümkün, başka yerde olabilir. İkinci hemen yapın dediğim uygulama ise Route66’ yı ana hafızadan (Program Files) karttaki yada My Storage altındaki Program Files ‘a kes yapıştır yapmak (program yüklemede bu kısma Program Files dosyası kendi açar ama açmazsa biz dosya yaratıp adını aynen verebiliriz) Bu işlemde yaklaşık 6mb yer kazandırır. Nasıl… ? ikisi 10mb… oldukça iyi değimli? İşlemler sonunda Soft Reset atın eğer yeni kısa yol çıkmamışsa kısa yol oluştur diyebiliriz (yazıda anlatıldı) Bunlardan hariç tabiki yukarıda anlattığımız temizlik programlarını her an kullanmalısınız.

BLUETOOTH ATTIKLARIMI GÖREMİYORUM DİYORSANIZ :

Yukarıdada kısaca değindiğim gibi telefonumuz orijinal sisteminde bluetooth’ tan gelen dosyaları ana hafızaya atmaktadır ve dosyaları tanımayan bizler için nereye atıldığını bulmak zor olmaktadır. Bunu önlemenin tek yolu OBEX adı verilen ek programı yüklemektir.
Bu programı yükleyip soft reset attıktan sonra Ana Menü /Ayarlar /Bağlantılar kısmından göreceğimiz OBEX Inbox dosyasını çift tıklayarak çalıştırıp yüklemenin yapıldığı yeri seçebiliyoruz. (Bu yer My Storage veya Storege Card olmalıdır )




PROGRAMLARI NASIL YÜKLERİZ :

Programlar yapısal olarak farklı biçimlerde olabilmektedir. Bunlar ‘cab.’ Ve ‘exe.’ Olarak iki gruba ayırabilriz.

Cab. Formatlı dosyalar PPC mizin My Storage veya Storage Card kısmına atılabilirler (tercihen) Bunları atacağınız hafıza altına “BENİM YÜKLEME PROGRAMLARIM” gibi bir isim vererek dosya açmanızı tavsiye ederim çünkü programı attıktan sonra nereye attım diye aramayın  .Dosyalama sistemini iyi yaparsanız bulmanızda kolay olur. Active Sync Senkronizasyon ile PC den PPC nize attığınız cab. Dosyayı daha sonra PPC den Ana menü / Programlar / Dosya Gezgini / My storage veya Storage Card (hangisi altına attıysanız) dosya ve programınızı bulmanız gerekli önce, sonra bu programı çift tıklayarak çalıştırıyoruz. Bize yükleme yeri soracaktır bu yeri (bazı özel programlar hariç ki bunları sitede belirtiyoruz) My storage veya benim tercihim olan Storage Card a diye işaretleyin. Kurulum bitince yazı çıkacaktır üst sağdan OK diyoruz. Daha sonra Soft reset atıyoruz ve açılınca Programlar menüsünden yüklediğimiz programı bulup çalıştırıyoruz okadar  zormu? Gözünüz kapalı bile yapacaksınız birkaç kereden sonra… (acele yok )

Exe. Formatlı dosyalar bu dosyalar kesinlikle PPC ye atılmamalıdır , çalışmaz. Bu programı çalıştırmadan önce PC ile PPC arasındaki Active Sync Senkronizasyon çalıştırıp bağlantı olduğundan emin olmalıyız önce. Daha sonra PC deki programımızı çift tıkla çalıştıracağız ,program önce PC de bir işlem yapacak (birkaç saniye) daha sonra PPC ekranımıza (cab. Dosyada olduğu gibi ) bir program başlatma uyarısı gelecek tekrar yükleme yeri olarak My Storage veya Storage Card (tercihen) seçimizi yapıp yüklemeye devam diyoruz ve bitiyor. Sonra Soft Reset atarak programı menüden bulup çalıştırıyoruz. Zormu?  değildir tabiki…

PPC içinde direk çalışan programlar : Bu programlar zaten baştan uyarılıdır direk çalışır diye buna dikkat etmelisiniz önce. En kolay budur. My storage veya Storage Card altında uygun yere atarak bu programın üzerine tıklayarak çalıştırıyoruz ve çalışıyor. Fakat bu programları sürekli çalıştırmak için habire dosyalar içinde bunu bulup çalıştır demektense Resco Explorer
programını yükleyerek başlangıca kısa yol yap diyerek menüye kısayol olarak yollayabiliyoruz. Böylece artık menüden her zaman çalıştırabilirz. Bazı programları ( yukarıda verdiklerim ve vereceklerim) mutlaka başta kurmalıyız yoksa uygulamaların çoğunu yapamayız.
Önemli NOT : Programları yüklemeden evvel kesinlikle PPC nize isim vermeniz gerekli bu isim Türkçe karakter olmasın tavsiyem arıza verebilir ilerde. Bazı programlar için gerekecek anlarsınız sonra... İsim vermek için : Ana Menü / Ayarlar / Kişisel (alttan) / Sahip Bilgileri – Adı kısmına yazın yeterli…

PROGRAMLARI NASIL KALDIRIRIZ :

Yüklediğimiz programları kaldırmak istersek Ana Menü / Ayarlar / (alttan) sistem / Programları kaldır tıklayıp kaldırmak istediğimiz programı seçip kaldır dememiz yeterli eğer burada aradığımız programı bulamazsak (az ihtimal bazı programlarda oluyor) o zaman yukarıda verdiğim SK Tools programından yararlanarak programı kaldırmamız mümkün.

GPRS BAĞLANARAK HEP KONTÖR GİDİYOR DİYORSANIZ :

Bunu önlemek isterseniz tekrar uygun kılmak elinizde forumda bulunan NO DATA ismindeki programı yükleyerek Bu programdan MMS , GPRS gibi verileri kullanmayı aç yada kapa yapabiliyoruz. Mutlaka olmalı bir programdır.

OPERA’YA WIRELESS’TAN BAĞLANAMIYORSAK :
Opera programımızı açıyoruz , sağ alt oku tıklıyoruz ,Ayarlar var üstte seçiyoruz, Bağlantıları seçiyoruz , orada Ayarları otomatik olarak algıla kutusunu ok liyoruz ve kapatıp Opera dan çıkıyoruz tamamen ,sonra tekrar girince artık açacaktır.

ROUTE66 UYDULARI GÖRMÜYOR:
Gps ile Gprs arasındaki farkı bilmemiz gerek önce. Gprs internet bağlantısı kullanan sistemdir ,internet vs. girişlerimizi wireless veya Gprs ile yaparız (yeni çıkacak üst sistemi 3G). Gps ise tamamen farklı uydudan gelen sinyalleri yakalayarak yerimizi saptamamıza yarayan sistemdir. Bu sitem ücretli değildir zaten sadece alıcı olarak çalışan sistemdir bir şey yollamaz.Uydulardan sürekli bize akan verileri değerlendirir. Öncelikle şunu söylemeliyim sistem uydulardan gelen sinyali alarak çalıştığı için ev gibi kapalı yerlerde hiç denemeyin almayacaktır. Gökyüzünü her zaman görmelisiniz. GPS ler ilk alırken uzun sürse de (cold start) sonradan açmalarınızda daha çabuk yakalayacaktır. Eğer bu hızlarda sizin için tatmin edici olmuyorsa Ana Menü / Ayarlar / Sistem / Gelişmiş GPS / XTRA etkinleştir i işaretleyin (bunu yapmadan önce Route66’ yı açıp uyduları yakalayıp kapatmanız gereklidir, pozisyonu bozmadan devam edin) Bu Xtra sizi bir seferlik internete bağlayacak verileri kaydetip kapayacaktır (bu yüzden wireless yanında olursanız daha iyi olur gprs kontur yemez). Artık bundan sonra soft reset atmadığınız takdirde hep daha çabuk bağlanacaksınız. Soft reset atarsanız eğer tekrar aynı işlemi yapabilirsiniz. Gps ler daima gökyüzünü rahat görmelidir bunu unutmayın ayıca hava koşulları veya şehir içlerinde bu yönden etkilemektedir. Hızlı bağlanmayı sağlayacak başka programda Q gps adlı programdır buda aynı XTRA mantığı ile çalışır. Farklı ROM uygulamalarında daha hızlı veri yakalamalara rastlanmıştır.

ROM NEDİR, NASIL YÜKLENİR BENİM ROM’UM NEDİR DİYORSANIZ …
ROM ( Read Only Memory kısaltmasıdır) Yalnız okunabilir hafıza Türkçe’si. ROM bize firma tarafından yüklü verilen içinde Windows ve diğer uygulama ve programların yüklü geldiği sabit kısımdır. Bu kısma müdahale şansımız profesyonel programlar hariç mümkün değildir. Biz yüklediğimiz programları geri kalan kısımda kullanırız. Hard Reset yaptığımız zaman işte bu kısmı ilk günkü haline getiririz ama tüm sonradan eklediğimiz verileri kaybederiz (bunu unutmayın) ROM kısımları devamlı olarak üzerinde çalışılarak geliştirilmektedir. Telefonlar Türkiye de ilk çıktığından bugüne iki kere güncelleme yayınlanmıştır. Bu güncellemeye kendi sitesinden ( linki: http://www.samsungmobile.com/support/omnia/index.jsp ) ulaşabilriz. Fakat kesinlikle yükleme işlemini kendiniz yapmayınız en azından acemi iken çünkü telefonunuzu garanti dışı bırakabilirsiniz.Yeni yasal ROM yükleme işini servislerde (Başarı , Telpa) yaptırabilirsiniz. Bunun için ücret alınmıyor ve süre 20-30 dakika arası bekleyip alabilirsiniz (faturanız yanınızda olmalı). Ayrıca şehre uzak arkadaşlar kargo ile ücret vermeden Telpa’ya gönderip alabilirler. Başka ROM yüklemek isterseniz sitelerde bulabilirsiniz ama bunun rizikolarını unutmayın derim , ancak çok okuyup öğrenerek bu iş yapılabilir, XP veya VISTA farklılıklar göstermektedir unutmayın.
ROM’um nedir diyorsanız..
Ana Menü / Ayarlar / (alttan) Sistem / Sürüm tıklayın açan sayfada sağ en üstte olan kısımda yazan ROM’unuzdur. Orijinal son yüklenen ROM’un verileri aşağıdaki gibiydi (JUHJ2) . Fakat yeni bir güncelleme daha yüklenmeye başlamış aldığım haberden…




İSTEDİĞİNİZ MP3’Ü ZİL SESİ VEYA MESAJ SESİ YAPABİLİRMİSİNİZ?
ZİL SESİ İÇİN : My Storage altına My Ringtones adında bir dosya açın bu dosya içine atacağınız tüm parçaları menüde zil sesi ayarlarında göreceksiniz.
MESAJ SESİ İÇİN : My storage altına attığınız tüm şarkılar menüde görünücektir. Fakat parçaları dosya içine atmayın My storage altında açıkta durmalı, yeterli.
Ses ayarları için : Ana Menü / Ayarlar / (alttan) Kişisel / Sesler Bildirimler / Alttan bildirimler / üstteki kutuyu açarsanız ayarlamak istediğiniz kısımları görebilirsiniz.





FİLMLERDEN HEPSİ AÇILMIYOR VE ALT YAZI OYNATAMIYORSANIZ
Kendi Divx oynatıcısı filimleri oynatsada alt yazı oynatmamaktadır. Alt yazı oynatan en iyi oynatıcı TCPMP Player dır. Ayrıca Core Player da neredeyse tüm formatları oynatır fakat şimdilik alt yazı eklemek mümkün olmuyor.

MÜZİK ÇALAR VE ÇALMA LİSTESİ
Telefonun kendi müzik çalarının oldukça yetersiz olduğu sizce de malumdur diye düşünüyorum. Liste yapmak parça seçmek oldukça zor işlemler. S2P oynatıcı oldukça güzel ,basit bir player ayrıca iphone gibi müzikleri dokunmatik albüm seçerek yapmayı mümkün kılıyor tek eksiği ekolayzer fakat sesi çok güzel pekte ihtiyacınız olmuyor. Pocket Player en güzel sesli ve ekolayzer lı programlardan biri kesinlikle tavsiye ederim. Sadece çalan şarkının albüm resmini gösteremiyor ,menüsü ve şarkı listesi yapmak çok kolay.
DOKUNMA HASSASLIĞI ARTMAZMI
Dokunma hassaslığını arttırmak mümkün ve kolay. Öncelikle My registry ayarlarına ulaşabileceğimiz programın PPC de kurulu olması gerekli.
Resco Explorer programı yükledikten sonra ayarları şöyle yapıyoruz :
ROOT / My Registry açın (bu kısma Resco Explorer menüsünde sonuna kadar geri çıkarak erişirsiniz)
HKEY LOCAL MACHINE \ HARDWARE \ DEVICEMAP \ TOUCH \ Click işaretliyoruz
Dword Data değerini : 2000 yazıyoruz (ORJİNAL DEĞER: 1280 JVHI3 ROM'DA)
HKEY LOCAL MACHINE \ HARDWARE \ DEVICEMAP \ TOUCH \ Down up işaretliyoruz
Dword Data değerini : 750 yazıyoruz (ORJİNAL DEĞER: 256 JVHI3 ROM'DA)
Sonra her ikisindede Done (sol alttan) diyoruz ve çıkan soruya EVET diyoruz. İşlem bitince ana ekrana dönüp soft reset atıyoruz artık ekranımız tüy gibi basılacak.

MOUSE ŞEKLİNİ DEĞİŞMEK
ROOT / My Registry açın (bu kısma Resco Explorer menüsünde sonuna kadar geri çıkarak erişirsiniz)





HKML / SYSTEM / STATE / SAMSUNG / MOUSE / COURSERSHAPE

DWORD DATA AYARLARI :
1- < TURUNCU OK
2- < MAVİ OK
3- < YEŞİL OK
4- YILDIZ SARI RENKTE
5- YEŞİL KALEM
6- KIRMIZI KALEM
7- KAĞIT UÇAK (MAVİMSİ)
8- ÇOCUK RÜZGAR GÜLÜ
9- ÇOCUK ,TOP İLE
10- KIRMIZI KALP
11- SARI KUŞ
12- PEMBE PAPATYA
13- YEŞİL YONCA
14- PEMBE KELEBEK
15- MAVİ BULUT
16- FUTBOL TOPU
17- BOMBA
18- LELİPOP
19- DONDURMA
20- NOEL BABA KÜLLAHI
21- KARDAN ADAM
22- PATİ İZİ
23- ERKEK YÜZÜ
24- BAYAN YÜZÜ


KAMERAYA UPDATE (Güncelleme ) YAPTIRMAK


Telefon kısmına *#2470# yazın update keniliğinden başlayacaktır.

KAMERA AYARLARI VE RESİMLERİN YÜKLEME YERİ
Çok kişi iyi resim çekmemesinden şikayet ettiği Omnia aslında çok güzel resimler çekebilmektedir, tüm sonuç ayarların iyi yapılmasındadır.
Kamerayı açalım ,sol alttan ayarları açalım
Kalite : Yüksek
Beyaz dengesi : otomatik
Odak : açık
Iso : Otomatik (ama siz bunu çeşitli ortamlardaki sonuca göre ayarlayıp test edin)
Ölçüm :Orta (ortama göre ayarlayarak iyi sonuç alınabilir)
Kontrast : +2
Doyma : +1 veya +2
Keskinlik : +2
Gps: açık veya kapalı (tercihen) bulunduğunuz yerde GPS çalışıyorsa yerinizin işaretini koordinat olarak resme kaydeder.

Üstten sağdaki ayarlar 2. sayfasını açarsak
Varsayılan depolama : My storage veya Storage card olmalıdır. Aygıtım olursa ana hafızaya atar ,sakın işaretlemeyin. Alttan OK diyoruz ve çıkıyoruz.

Soldaki SCN ayarları aynı zamanda çok önemli bunları kendinizin test edip bilmesi gerekli mesela ben tamamen karanlık bir odada buradaki ayarlardan Arka plan ışığı’nı seçip yada otomatik ayarda, ok dedikten sonra sağda üstten 2. flashı (ortadaki) sabit flash olarak ayarlayarak çok güzel gece resim çekebiliyorum karanlıkta. Bunlar deneme tecrübe ile elde ediliyor. Bu yüzden her varyasyonda test edin deneyimlerinizi bizlerle de paylaşın.

Kamera ses ini düzeltmek için ne yazıkki şimdilik pek çare yok ama Ana Menü / Ayarlar / Alttan kişisel / Giriş / Alttan seçenekler işaretleyin . Açılan sayfada ses kayıt biçimi 44.100 16 bit stereo (172kb) işaretleyin biraz düzelme olacaktır. Yeni bir program çıkarsa bilgi sitemizde verilecektir.

ÖN KAMERA TESTİ
Ön kameraların henüz kullanımı başlamadığı için (3G bekliyoruz) garanti kapsamında iken test etmenizi öneririm hemde bu sistemi ayna olarakta kullanabiliriz 
Dosya gezgini / Windows / (tüm dosyaları görüntüle diyoruz) / GrandPrixFrontCamTest …. işaretliyoruz kameranız açılacak , açılmazsa sorun var demektir.

OMNIA DİĞER KODLAR
*#0228# Batarya bilgisi (bende 1440 mhA yazdı, olması gereken budur)
*#2470#* Firmware update'i sonrası kameranın firmware'ini günceller.
*#0673# Ses testi
*#0002*28346# Ses ayar menüsü (yukarıda detaylı anlatımı var)
*#0842# Titreşim ve arka ışık testi
*#1111# FTA yazılım bilgisi
*#1234# Ana yazılım Bilgisi (Windows’tan da erişilen)
*2767*3855# Hard Reset (DİKKAT: Bu kod onay istemeden hardreset atar, bilginize.)

MUTLAKA OLMASI GEREKEN PROGRAMLAR
* NETCFSetupv35 …. Bazı uygulamaları çalıştırabilmek için kesinlikle gerekli bir ek program Omnianın kendisinde 2.0 versiyonu var fakat yeterli olmuyor. (Ana hafızaya kuruyoruz)
* Flash Player 7 ppc …. İnternette bazı resim ve grafik uygulamaları için kesin gereken program… mutlaka olmalı. (ana hafızaya kuruyoruz)
* Spb Backup v2.0.1 … Kesinlikle ve kesinlikle olması gereken bir program. Bütün sisteminizi back up yaparak karta vs. ye atarak bir problem anında hard reset vs zorunda kalırsanız telefonunuzu back up yaptığınız zamanki haline tek tuşla getirir.
* Resco Explorer …. Kesinlikle ve kesinlikle gereken bir başka program. Dosya yöneticisi kısayol atamalarını , taşımaları , kesme yapıştırma işlemlerini yapabileceğiniz bir program. (Omnia’da mevcut dosya sisteminde kısayol taşımak gibi şeyler mümkün olmuyor ve bu yüzden çok gerekli) Ana karta kurmakta fayda var ama storage card ta da çalışıyor.
* ClearTemp 1.2 versiyon …. Daha önceki versiyonda problemsiz çalışıyordu. Kesinlikle gerekli başka bir programdır. Yer sıkıntısı çektiğimiz program yüklediğimiz ana hafıza kısmı internet vs. işlemlerden dolayı gereksiz yere dolarak kullanılamaz hale gelmektedir. Bu program sık sık çalıştırılarak bu dosyaları başarıyla silerek gerekli yeri açar. (karta kurulabilir) VEYA
SK Tools … Bu daha profesyonel bir kullanım sunan temizlik programıdır ram den çalan programları ayarlamak gibi ek işlemleri de vardır kendi boyutu daha büyük bir programdır (clear temp’e göre) kesinlikle tavsiye edilir (karta kurulabilir)
* No Data gprs …. Kesin olması gereken, herkesin yakındığı bir derdi çözen program. , telefonunuzun gprs’e bağlanıp kendiliğinden kontur yemesini önleyen program mutlaka olmalı (karta kurulabilir)
* Obexinboxex 0.948 Bluetooth …. Telefonda en büyük şikayetlerden biri olan bluetooth ile atılan dosyaların nereye gittiği ve büyük olduğunda alınamadığı durumlar için bir uygulama ,sizin belirlediğiniz yere dosya yüklemeyi yapıyor , çok kullanışlı mutlaka olmalı programlardan… (ana karta kurmalı)
* Netfront browser 3.5 …. Opera gibi bir internet browser ‘ı fakat çok başarılı ,hiç kapanma yapmadan çalışıyor , download larda başarılı, yönetimi güzel ve kolay bence şuan en iyisi diyebilirim .Kesinlikle kurun derim pişman olmazsınız… (karta kurulabilir)

ALT - ÜST BARLARI SİYAH YAPMAK İÇİN
Bu görüp te telefon içinde bulamadığımız bir uygulamadır. Bunun için formda bulunan siyah programını Windows altına atarak (yapıştırmak) çalıştırmamız ve sonra bugün menüsün den bu seçenkleri işaretlememiz yeterli. Kolay bir uygulamadır. Sayfalarda detaylı anlatımları var.

VİRÜS PROGRAMI GEREKLİMİ
Henüz PPC lerde virüs olmadığı için çok gerekli değil bu uygulamalrın bazıları denemelerde kasma yaptı (eset nod 32 gibi) kullanmanız şimdilik çok gerekli değil. Görülen bir problem olursa sitemizde duyuru yapılır merak etmeyin.


1 Responses to samsung omnia gerekli bilgiler

  1. Safdar Ali Says:
  2. Muhteşem detayları Büyük posta. Ben senin fikrin seviyorum. Paylaşım için teşekkürler ve güzel bilgi paylaşımı keep it up. cep telefonun

     

Yorum Gönder