PdaTurk'e hoşgeldiniz

iphone,pda,pdaturk,navigasyon,samsung,omnia,htc,pda inceleme,android,blackberry,xda,türkçe rom,rom yükleme,pda simkilit kırma,igo,mio,pda hard format,pda soft format,igo map,turkcell,vodafone,avea,nokia,sony ericsson,navturk,pda programlar,pda tema

Nokia N900

Gönderen Ali Yarkın 19 Eylül 2009 0 yorum


Yeni amiral gemisi olarak gördüğü N900'e çok güvenen Nokia'dan bilgisine güvenenlere açık davet...

Nokia yeni cep telefonu N900 kullanıcılarının bekledikleri her türlü uygulamayı sunabilmek için yazılımcılardan destek bekliyor. Hatta yazılımcıları bu konuda teşvik etmek için özel bir yarışma da düzenleyen Nokia, bu yarışma ile N900'e farklı modlar hazırlayan geliştiricileri ödüllendirecek.

Nokia, N900'ün Maemo işletim sistemini ve donanımımı bir yarışma çerçevesinde İngiliz geliştiricilere açtı. Böylece bağımsız programcılar ve geliştiriciler de cihaz için uygulama geliştirebilecek. Nokia bu rekabet yarışı aracılığıyla N900 ile ilgili en yaratıcı fikirleri arıyor.

Tabii ki her hazırlanan mod doğrudan Nokia'nın özel ödülünden faydalanamayacak. Düzenlenen yarışma sonucunda Nokia'nın en beğendiği 5 uygulama özel bir yardımdan faydalanacak. Üstelik geliştiricilerin şu aşamada uygulamalarını hazırlamaları da şart değil. Nokia şu aşamada sadece fikirleri değerlendirecek. En beğendiği 5 uygulama ise cep telefonu devinin özel geliştirme yardımından faydalanacak ve bu ödenek sayesinde geliştirilebilecek.

Ekimden itibaren raflarda
Nokia N900, Linux OS Maemo 5'i baz alıyor ve dokunmatik ekran ve kaydırılabilir klavye sunuyor. Resmi görüntülere göre N900, güncel amiral gemisi Nokia N97'ye benziyor. Nokia N900 Ekim 2009'da yaklaşık 600 Euro karşılığında piyasaya sürülecek.

LG Etna

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum


2009'un en çok merak edilen cep telefonlarından biri olan Etna resmen duyuruldu. Detaylar burada...

Cep telefonu üreticisi LG Electronics ilk Android cep telefonunu resmi olarak tanıttı. LG GW620 tam teşekküllü bir klavye ile donatıldı. Cihaz daha önce IFA etkinliğinde LG Etna ismi altında Vodafone standında ortaya çıkmıştı.

QWERTY klavyenin yanında 3 inçlik bir ekran da sunuluyor. Karşılaştırmak gerekirse HTC Hero veya Samsung Galaxy gibi diğer Android cep telefonları 3,2 inç ekrana sahip. LG'nin basına verdiği resimlerden cihazın 3,5 mm kulaklık girişine sahip olduğu ve klavyenin iki farklı renkte (gümüş ve metalik mavi) sunulduğu ortaya çıktı. Diğer detaylar henüz belli değil. IFA standında verilen bilgilere bakılırsa cihazın 5 Megapiksel kamerası, USB girişi ve Bluetooth desteği de var.

Android cep telefonu dördüncü çeyrek içinde Avrupa'da piyasaya sürülecek. Fiyatının ne olacağı henüz belli değil.

Cepte Kontör devri bitiyor

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum


GSM operatörleri, 1 Nisan 2010'dan itibaren ön ödemeli görüşme süresi satışlarını kontör yerine para birimi üzerinden yapacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, BTK bünyesindeki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, Türkiye'de GSM abonelerinin yüzde 80'ini oluşturan kontörlü kart kullanıcılarına yönelik önemli bir düzenlemeye imza attı.

Pek çok Avrupa ülkesinde yürürlükte olan uygulamayla operatörlere, ön ödemeli hat abonelerine “kontör” yerine “para” birimi üzerinden satış yapmaları zorunluluğu getiriliyor.

Görüşme süresi satışlarında “göreceli bir tanım olan 'kontör' yerine ortak birim paranın kullanılmasına” karar veren kurul, uygulamayla tüketicinin fiyat algısını artırmayı hedefliyor.

KULLANIM DETAYI GÖNDERİLECEK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunun aldığı bu karar, GSM operatörlerine bildirildi.

İşletmecilere, kararın uygulamaya geçirilmesi için 1 Ekim 2009'dan itibaren 6 aylık geçiş süreci tanınan karara göre, talep eden abonelere kullanım detayı da gönderilecek. Böylece bir çok tüketicinin şikayet ettiği bir konu da çözüme kavuşturulmuş olacak.

Operatörler, en geç 1 Nisan 2010'a kadar tarife, alt yapı ve iş stratejilerini hazır hale getirecek ve ön ödemeli görüşme süresi satışlarında “para” birimine geçecek.

Google Fast Flip

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum


İnternetin arama devi Google, New York Times, Washington Post veya BBC gibi basın kuruluşlarının makalelerini hızlı bir şekilde görmeyi ve okumayı sağlayan yeni bir uygulama başlattı.

"Fast Flip" adı verilen yeni uygulama sayesinde bir gazete veya dergide yayımlanan makaleyi internet ortamında çok hızlı bir şekilde görmek mümkün oluyor.

"fastflip.googlelabs.com" web sitesinden ulaşılan yeni uygulama, internet kullanıcılarına Google'ın yayın ortağı aralarında New York Times, Washington Post, Cosmopolitan, Elle, Marie Claire ve Newsweek'in bulunduğu 40 kadar gazete, dergi ve yayın kuruluşunun çeşitli konulardaki makalelerinin ilk sayfasına anında ulaşmaya olanak sağlıyor.

Makalenin devamını okumak isteyen kullanıcı, makaleyi yayımlayan medya kuruluşunun web sitesine yönlendiriliyor. Amerikan medya kuruluşlarıyla telif hakları sorunlarından dolayı gergin ilişkileri bulunan Google, "Fast Flip" uygulamasında sunulan reklamlardan sağlanan gelirleri bu ortaklarıyla paylaşacağını açıkladı.

Google yöneticileri, bu yeni uygulamanın basın sektörüne yeni okuyucular kazandıracağı görüşünü dile getirdiler.


Google'ın hesap makinesini denediniz mi? Google'ın arama çubuğunu kullanarak matematik işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Google'ı hesap makinesi olarak kullanabilmek için yapmanız gereken şey son derece basit: Öncelikle Google'ın arama sayfasına giriyor ve adres satırına herhangi bir matematik işlemini giriyorsunuz.

Örneğin arama satırına 4+4 işlemini girdiğinizde, arama sonucu olarak 8 sonucunu aldığınızı fark edeceksiniz. Bunun gibi diğer dört işlem matematik hesaplarını da Google'ı kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

HTC Hero - Android

Gönderen Ali Yarkın 18 Eylül 2009 0 yorum


işlemci : Qualcomm MSM 7200A 528 MHz
işletim sistemi : Android OS, v1.5
bellekler : 288 MB RAM, 512 MB ROM (mikro sd)
batarya : Li-Ion 1350 mAh
ekran : 320 x 480 pixels, 3.2 inches, TFT capacitive touchscreen, 65K colors
kamera : 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, ikinci kamera yok
ölçüler : 112 x 56.2 x 14.4 mm -- 135gr.
diğer özellikler:
- Sense UI
- Multi-touch input method
- Accelerometer sensor for auto-rotate
- Handwriting recognition
- Trackball
- 3.5 mm audio jack
GPRS-Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
HSCSD- Yes
EDGE- Class 10, 236.8 kbps
3G- HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 2.0 Mbps
WLAN- Wi-Fi 802.11 b/g
Bluetooth- Yes v2.0 with A2DP
JAVA UYGULAMALAR:
- Digital compass
- Dedicated search key
- Scenes quick profile switcher
- MP3/AAC+/WAV/WMA9 player
- MPEG-4/H.263/H.264/WMV9 player
- Voice memo
ÇIKIŞ TARİHİ : 2009-TEMMUZ.

HTC Tattoo

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum


General 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100
Announced 2009, September
Status Coming soon. Exp. release 2009, October
Size Dimensions 106 x 55.2 x 14 mm
Weight 113 g
Display Type TFT capacitive touchscreen, 65K colors
Size 240 x 320 pixels, 2.8 inches
- Sense UI
- Multi-touch input method
- Accelerometer sensor for auto-rotate
Sound Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, MP3, WAV ringtones
Speakerphone Yes
- 3.5 mm audio jack
Memory Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Practically unlimited
Internal 256 MB RAM, 512 MB ROM
Card slot microSD (TransFlash)
Data GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
HSCSD Yes
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 384 kbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g
Bluetooth Yes v2.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, miniUSB
Camera Primary 3.15 MP, 2048x1536 pixels, autofocus
Video Yes
Secondary No
Features OS Android OS, v1.5 (Cupcake)
CPU Qualcomm MSM 7225 528 MHz processor
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, IM
Browser HTML
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes
Colors Brown, White, Graphite, Black
GPS Yes, with A-GPS support
Java
- Digital compass
- Dedicated search key
- Scenes quick profile switcher
- MP3/eAAC+/WAV/WMA9 player
- MP4/H.263/H.264/WMV9 player
- Voice memo
- T9
Battery Standard battery, Li-Ion 1100 mAh
Stand-by Up to 340 h (2G) / Up to 520 h (3G)
Talk time Up to 6 h 30 min (2G) / Up to 5 h 40 min (3G)

http://www.gsmarena.com/htc_tattoo-2932.php



HTCden yeni bir android daha. Özelliklere bakılırsa kibar boyutlarda QVGA ekrana sahip giriş model bir android olacağa benziyor. Mat kaplaması, yuvarlak hatları ve kibar boyutlarıyla tasarımı oldukça güzel bence. Kapasitif ekran ve 3,5" lik kulaklık girişi ve dijital pusulası dikkat çekiyor. GPS ve wireless te unutulmamış.

Google, henüz deneme aşamasında olan yeni hizmeti Google Sync‘i Windows Mobile, iPhone, Blackberry, Nokia ve Sony Ericsson için başlattı. Bağlantı sağladığınız her noktadan Google’ın ActiveSync Exchange Server’ını kullanarak rehber ve ajanda bilgilerinizi online olarak eşitleyebilirsiniz. (Böylece bir devir paralı exchange server işi de bitmiş oluyor.) Servis şu an için sadece Rehber ve Ajanda bilgilerini eşitleyebilir ama gelişeceği ve hizmetin çok faydalı olacağı aşikar.

Windows Mobile cihazınızda ActiveSync ayarlarında bir Exchange Server bağlantısı oluşturarak servisi hemen ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Windows Mobile için Google Sync Kurulumu

* ActiveSync’i açın
* Eğer daha önce bir ActiveSync eşlemesi yapmadıysanız mevcut ekranda yazan Set up your device to sync with it tıklayarak Server Settings bölümüne geçin. Daha önce bir ActiveSync ile senkronize edilmiş PocketPC’lerde bu ekran çıkmaz. Bunun yerine Menü’den Add Server Source ile ekleme işlemine başlayabilirsiniz.
* Server adresi olarak m.google.com ve SSL onayını seçili halde NEXT ile devam edin.



* Bu adımda User Name bölümüne Google kullanıcı adınızı Password bölümüne de şifrenizi yazın.
* NEXT ile devam edin ve senkronize etmek istediğiniz öğeleri listesinden sadece Contacts (Rehber) ve Calendar (Ajanda)’ı seçili hale getirin.



* İşlem tamam. Artık SYNC / Eşitle sekmesine tıklayarak Exchange server ile verilerinizi eşitleyebilirsiniz.

Bu yazı Windows Mobile 6.5 ile sisteme entegre edilen widgetlerin temel anlamda nasıl çalıştığını ve hazırlandığı anlatır.

Gerekli araçlar;

  • Windows Mobile 6.5 Emulatörü
  • Temel HTML Bilgisi
  • Windows Mobile Device Center yada ActiveSync

Öncelikle hazırlayacağımız widgeti test etmek için Windows Mobile 6.5 emulatörünü indirip bilgisayarımıza kuruyoruz. Emulator ile senkronizayonu sağlamak için Mobil Aygıt Merkezi yada ActiveSync’de gerekli ayarlamayı (DMA bağlantıya izin vererek) aşağıdaki şekilde yapıyoruz.

http://pgtwnw.bay.livefilestore.com/y1ps0q7VW13cB77lTBLVF4XkgJVOV6jBdjUDxxxP2h34IADOqn4XMOHkzqQ8h1oc5gbLFMwT4vye3uMLK0ISgHGLfUQt7F_69BD/WMDC_Config.png

Bağlantı ayarımızı yaptıktan sonra önce C:\Program Files\Microsoft Device Emulator\1.0 dizini altında oluşan Device Emulator Manager’ı çalıştırıyoruz. Ardından Windows Mobile 6.5 emulatörünü çalıştırıp Device Emulator Manager penceresinde Refresh ile bağlanılmasını istediğimiz emulator üzerinde sağ tuşa basıp Cradle seçeneği ile bağlantıyı sağlıyoruz.

http://pgtwnw.bay.livefilestore.com/y1pVuOpoRNAlHZvW5qnsyJLmpBbSaMwxu8zKbKQtVEwqRynaHQFICdQ_94Rb4xk_Tm8bBxleVVvzgvbL--mZB03zWdnHsz9Se8N/devemmanager.png


  • Oluşturulacak Dosya: widget.htm

Temel HTML bilgisine sahipseniz bu iş sizin için epey kolay olacaktır. Kod yazabileceğiniz ve dosyayı htm şeklinde saklayacak bir uygulamaya sahip değilseniz not defterini kullanarak farklı kaydet seçeneği ile htm olarak dosyayı oluşturabilirsiniz. Ben en basit olanından anlatayım; Yeni bir metin belgesi oluşturup örnek olarak aşağıdaki kodları ekleyiniz;



  • Oluşturulacak dosya: icon.png

Widgeti neredeyse bitti ancak erişimde başlat menüsüne konacak kısayol için bir simge dosyası hazırlamamız gerek. Oluşturacağımız ikon için boyut 57 x 57 piksel, dosya türü PNG olacak. Yarı saydam bir arkaplan için farklı uygulamalar kullanarak ikon dosyanızı hazırlayabilirisiniz.

  • Oluşturulacak dosya: widget.wgt

Şu anda elimizde 3 adet dosya var. Bunlardan birincisi widget.htm ikincisi config.xml üçünüsü ise icon.png. Sıra geldi bu 3 dosyayı tek dosya haline getirmeye. Winrar yüklü bilgisayarınızda bu 3 dosyayı seçip Arşive Ekle.. seçeneği ile WinRar sıkıştırma penceresini açalım. Arşivlenecek dosya adına Widget yazalım. Sıkıştırma türü olarak zip seçelim ancak burada dikkat etmemiz gereken nokta zip seçeneğini seçtikten sonra dosya adının sonunda Widget.zip uzantısını Widget.WGT olarak değiştireceğiz. Arşivle dediğimiz zaman ise WGT uzantılı tek bir dosyay sahip olmuş olacağız.

http://pgtwnw.bay.livefilestore.com/y1pvAGRiDYWDvYhCwNhozWGypSn_NO5CK8u00PLD-nHrzeCOLjHvhV1IQGXMroLGN5j5KiPuOJ76OHeNrCITdXhzA/explorer_1.png

En başta ayarladığımız ve bağlandığımız emulatöre My Documents içine oluşturduğumuz widget.wgt dosyasını gönderelim. Emulator bağlı ve senkronizasyona hazır olduğu için bilgisayarınızdaki kısayoldan direk emulatöre dosyayı göndereceksiniz. Daha sonra emulatörde;

widget explorer Windows Mobile 6.5 Widget Oluşturma

gönderdiğimiz widget.wgt dosyamıza tıklayarak kurulumu gerçekleştirelim. Kurulumudan sonra Başlat menüsünden kısayolumuzu kullanarak widgetimizi açabiliriz. İşte bu kadar.

widget running Windows Mobile 6.5 Widget Oluşturma

HTC Snap sms sorunu düzeltme

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum


HTC Snap için yayınlanan yazılım düzeltme yaması ile SMS gönderimde yaşanan aynı mesajın birden fazla kez gönderilmesi sorunu ortadan kaldırılıyor. Aşağıdaki linkten açılan sayfadan, tabloda yer alan rom versiyonuna uygun düzeltme dosyasını (CAB) indirip yüklemeniz ve soft resetle cihazı tekrar başlatmanız gerekiyor.

HTC Snap Hotfix Download

http://www.htc.com/uploadedImages/Common/Software_Download/images/snap%20sms%20apply%20region(1).png

Düzeltmeyi yüklemek için cihazınızın yukarıdaki tabloda yer alan rom versiyonlarından birine sahip olduğuna emin olunuz.


Ücretsiz PHM Registry Editörünü buradan indirin ve cihazınıza kurun.

HKLM\Software\Tegic\eT9\XT9SupportMSSip değerinin 0 (sıfır) olduğuna emin olun.

Ardından HKLM\system\currentcontrolset\control\layouts\e0010409 altında bulunan 2 Anahtar değerini değiştirin;

  • Ime Dosyası: \windows\et9ime.dll –> Ime File: \windows\compime.dll
  • Layout Text : ET9 IME –> Layout Text : COMP IME

Soft resetle cihazı tekrar başlatın.

Resco Audio Recorder 4.60

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum


Windows Mobile için ses ve telefon görüşmelerinizi kaydedebildiğiniz Resco Audio Recorder uygulama versiyonu 4.60′a yükseltildi. Yeni sürümde değişim gösteren uygulama yapısı eskiye nazaran daha az bellek tüketimi için optimize edildi. Resco Audio Recorder ile telefon görüşmelerinizi anlık kaydedebilir ya da zamanlı olarak belirlediğiniz bir tarih ve saatte ses kaydını otomatik olarak başlatabilirsiniz.

  • Touch-Scrolling özelliği
  • Ayrıntılı görüntüleme arabirimi
  • Bluetooth Kulaklık seti kontrol arabirimi (ACRP)
  • Farklı ekran tipleri için tam destek (320×320, 480×800, 240×320, 240×400)
  • Tek tuşla kayıt
  • MP3, OGG Vorbis, Speex, RAF ve WAV formatı desteği
  • Anlık kayıt ve anında dosyalama
  • Equalizer, Real VAS, Noise filtresi, Gain efektleri
  • Telefon görüşmelerini otomatik kayıt etme
  • Sade tasarım ve basit kullanıcı arayüzü
  • Kayıtlı dosyalar için Kütüphane Yönetimi
  • Zamanlı ses kayıt aktivitesi
  • Kişiselleştirilebilir kısayol tuşları ile tam donanım desteği

Yeni sürümde iyileştirilen noktalar;

  • Uygulama Yapısı tekrar düzenlendi
  • Daha fazla Windows Mobile cihaz deteği eklendi (Touch HD, Touch Pro 2)
  • Görüşme kayıtlarında kayıt dosyası adı arayan kişi olarak düzenlendi
  • Resco Audio Recorder v4.60 buradan yükleyebilirsiniz.

Windows Mobile 7

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum


Birbirinden farklı tam 1000 kişi, farklı mevkilerde 2010 yılı sonunda çıkması beklenen Windows Mobile 7′nin gelişim sürecine katkı sağlayacak. Window Mobile Jobs altında yer alan Silverlight, genel yazılım geliştirme mühendisliği, dijital tasarımlar, stüdyo yöneticisi, kullanıcı arayüzü sanat yönetmeni, interaktif tasarım yönetimi, Ofis 2010 entegrasyon ekibi, genel yazılım test ekibi yönetimi ve pazarlama yönetimi gibi birbirinden farklı bu ve buna benzer yüzlerce pozisyonda geliştiriciler, Redmond, Seattle, Issaquah gibi Microsoft merkezlerinde yeni mobil sistem üzerinde çalışacak. Şu anki tabloya göre Microsoft’un mobil işletim sistemleri tarihindeki en iddialı duruşu sergilediği Windows Mobile 7, gelişim ve değişim açısından son kullanıcı için de oldukça büyük önem taşıyor. Listede çok değişik mevkiler ve bu mevkilerin işletim sistemine katacağı değişik özellikleri de kestirmek az da olsa mümkün. Örneğin Windows Mobile 7 için daha sosyal medya dostu olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Facebook, Twitter gibi sosyal ağlara erişim için bu ağların işletim sistemine entegre edileceği Microsoft Jobs’da yer alan iş tanımlarında belirtiliyor. Bunun yanısıra farklı hizmetlerin de Windows Mobile 7 ile birlikte sunulması için çalışmalar da sürdürülüyor. (Örneğin Google Latitude) Windows Mobile 7, 6 Ekim’de çıkacak Windows Mobile 6.5 ile birlikte yapılacak lansman ile tanıtılacak.


Şimdi arkadaşlar iphoneniz var jailbreak yaptınız ama programlarınız açılmıyor bunu nedeni bir apple account'unuzun olmamasıdır burada size nasıl ücretsiz apple hesabı alacagınızı anlatacağım.
Maxicep.com - ücretsiz apple account alma
Adım (1) Bilgisayarımızdan i tunes programını çalıştırıyoruz.
Adım (2) i tunes açıldı sol üst köşeden itunes store bölümünü açıyoruz.
Adım (3) i tunes store açıldı sağ alt köşede (top free apps yazan yerden bir oyun şeçiyoruz)
önemli unutmayalım ücretsiz hesap almak için ücretsiz bir uygulama seçmemiz gerekiyor.
Adım (4) top free apps den ücretsiz oyun seçtik ve yeni bir sayfa açıldı oradan get app ye tıklıyoruz ve üyelik sayfası gelecek oradan en üstte create new account yazan yere tıklıyoruz.
Adım(5) hoş geldiniz sayfası çıkacak continue ye tıklıyoruz, gelen sayfadan itunes şartlarını kabul ediyoruma tıklayıp yine continue ye tıklıyoruz, gelen sayfadan email şifre ve gizli sorumuz cevabını giriyoruz (gizli soru ve cevabı şifremizi unutursak işimize yarıyor) doğum tarihimizi giriyoruz alttaki küçük kutucukta işaret vardır o işareti kaldırıp continue ye tıklıyoruz.
Adım (6) gelen sayfada en üstte kart işaretlerinin yanında none yazan kutucuğa tıklayıp bilgilerimizi girip continueye tıklıyoruz ve artık ücretsiz hesabımızı aldık ilk başta verdiğimiz mail adresimize üyeliğimizi onaylamak için mail gelecektir oradanda üyeliğimizi onaylıyoruz işlem bitti.
Apple üyeliğimiz hayırlı olsun.
ÖNEMLİ (unutmayalım tüm bu işlemlerde türkçe karakter kullanmayacağız yoksa hata verir.

iPhone'a Tema Yüklemek

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum


Bilindiği gibi genelde iPhone'a program ,oyun ,tema gibi içerikleri yüklemek için ilk önce iPhone'un dosya sistemi açılmış olmalıdır.

Dosya sistemi açık ve versiyonu 2.x (x=0,1,2 olabilir) olan iPhone'umuzda iCydia adında bir yükleme ortamı bulunmaktadır.


Cydia sayesinde temalarda dahil olmak üzere ücretsiz olarak bir çok içeriğe sahip olabilirsiniz. iPhoneServis' te yapılan tüm yazılımsal işlemlerde standart olarak iPhone'unuz dosya sistemi açık ve yüklemeye açık haldedir.
  1. Dosya sistemi açık ve yüklemeye hazır iPhone'umuzda Cydia programını çalıştırıyoruz. İlk önce bize gerekli olan uygulamamız WinterBoard. Cydia uygulamasına girdikten sonra search ikonuna tıklıyoruz.Search (arama) ekranına WinterBoard yazıp uygulamayı buluyoruz.
  2. Daha sonra uygulamayı yükleyip iPhone'muzu yeniden başlatıyoruz.
  • Yeniden başlatma işlemi tamamlandıktan sonra, Winterboard ikonu iPhone masaüstünde olacaktır.
  • Sonrasında temalarımızı indirmek için Cydia'ya tekrar giriyoruz.
  • Sections ikonunu tıklayıp alta doğru iniyoruz.
  • Themes, themes(app), themes(battery), themes(complete) gibi klasörleri göreceksiniz.
  • Bunlar temaların bulunduğu klasörlerdir.
  • Ayrı Ayrı olması da örneğin batarya tipi için tema, tüm ekranı etkileyecek olan tema, sadece uygulamaları ekleyecek tema şeklinde sınıflandırılmış olmasındandır.
  • Bu klasörlerin içine girip bir tema yüklediğimizde bu yüklenen tema Winterboard'un içine eklenmektedir.
  • Tekrar winterboard'u açarak burdan temamızı seçip aktif hala getirebiliriz.
Sahip olduğunuz iPhone Cydia ve Installer yükleme ortamlarına sahip değilse dosya sistemi kapalı demektedir ve bu özgürce yükleme imkanından faydalanamazsınız.
Not: Bilgisayarınıza indirdiğiniz temaların iPhone'da kullanılabilmesi için de iPhone'un dosya sistemi açık ve Winterboard veya Summerboard uygulamaları yüklenmiş olmalıdır . Bu durumda iPhoneBrowser yazılımı ile iPhone'un içeriği görüntülenerek tema dosyalarını iPhone dosya sistemi içerisinden tema programınızın ( winterboard veya summerboard ) bulunduğu dizinin altındaki Themes klasörüne kopyalamanız yeterli olacaktır.


Yine HTC imzalı yeni bir iş telefonuyla ilgili dedikodular yapılıyor. Şimdiyse HTC SuperStar, HTC Chief, Captain, Tachi ve Victor'dan bahseden 2009 yılına ait bir doküman ortaya çıktı. HTC SuperStar'ın Nvidia'nın yeni grafik yongasıyla donatılan ilk HTC modeli olması bekleniyor. Slashgear.com haberine göre SuperStar Windows Mobile 6.5 ve 3,7 inçlik WVGA ekran (800 x 480 piksel) ile beraber gelecek.HTC Chief ve HTC Captain'in dokunmatik ekranı olmayan ucuz iş telefonları olmaları ve Windows Mobile 6.1 ile beraber gelmeleri bekleniyor. Habere göre HTC Tachi ve HTC Victor Windows Mobile 6.1 Pro ve 2,8 inç dokunmatik ekranla donatılacak. Cihazların fiyatları ve çıkış tarihleriyle ilgili kesin bir bilgi yok.


iPhone merakla beklenen yeni işletim sistemi 3.0'ın altına birçok hazine gömülmüş... Bu hazinelerden yeni ortaya çıkanı da ses tanıma ve sesle kontrol sistemi. Bu yetenek ise, Mac OS X baz alınarak geliştirilmiş.

Peki bu beceri kullanıcılar için ne ifade ediyor? Kullanıcılar, programları sesleriyle açıp kapatabilecekler. Elbette sesli arama özelliğini de kullanabilecekler. Çığır açan bir teknoloji değil ama saf eğlence vaat ediyor.

Apple, iPod Shuffle'da da sınırlı olsa bile bu teknolojiden faydalanmış ve olumlu eleştiriler almıştı.

RIM BlacBerry Storm 2

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum



Aylardan beri BlackBerry Storm'un halefi BlackBerry Storm 2 üzerinde spekülasyon yapılıyor. Şimdiye kadar açıklanan özellikleri ile de Storm 2, iPhone 3G S için potansiyel bir alternatif olma özelliğine sahip. -Artıları- Kısa süre içinde Storm 2'nin ABD'de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Eğer bu gerçekleşirse, kısa zaman içinde Avrupa piyasasına sunulması muhtemel; çünkü RIM, şimdiye kadar, genellikle ürünlerini birbirine yakın zamanlarda çeşitli pazarlara sundu. Fonksiyonlar konusunda pek bir değişiklik göremedik yeni modelde; ama WLAN'ı da artık desteklediğini belirtelim. Ürünün ortada dolaşan ilk resimlerine baktığımızda, aygıtın ön tarafında herhangi mekanik bir tuşa rastlamadık; bu tuşların yerine sensörlerin kullanılmış olması muhtemel. Bunun yanında ekran konusunda iyileştirmeler olması bekleniyor; özellikle dokunmatik ekranın daha iyi tepki vermesi bekleniyor. -Eksileri- Tuş takımına sahip olmayan bir BlackBerry iş çevrelerinin pek alışmadığı bir özellik. Amerikalı üretici; özellikle Avrupa piyasasında oldukça zayıf bir konumda; bunu değiştirmek için normal kullanıcıları hedefleyen daha fazla cep telefonu üreterek pazar payını artırmaya çalışmalı. Storm 2'de de kayar kapak sistemi kullanılacak; bu mekanizmaya alışamayanlar, en iyisi Storm 2'den de uzak dursunlar. -Sonuç- BlackBerry üreticisi RIM, Storm ve Storm 2 ile iş cep telefonunu ve mültimedya özelliklerini bir kasanın altında birleştirmeye çalışıyor. Bu konsept ilk ürünü ile çok da başarılı olamasa da, halefinin daha başarılı olmaması için bir neden göremiyoruz. Hele ki, dokunmatik ekranda tıklama işlevleri daha düzgün çalışırsa; Storm 2, iPhone için ciddi bir rakip konumuna gelebilir. Hikâyenin sonucunu merakla bekliyoruz.

Toshiba TG01

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum



Tamı tamına 4,1 inç'lik (5,3x8,8 cm) dev bir ekrana sahip TG01. Bu durumda iPhone 3G S, 3,5 inç'lik ekranı ile küçük kalıyor. -Artıları- Daha büyük bir dokunmatik ekrana sahip başka bir cep telefonunu boşuna aramayın; şimdilik bu en büyüğü. 480x800 Piksel çözünürlüğüne sahip büyük ekranın üzerinde Windows Mobile 6.1'in en küçük simgeleri bile, parmak uçları ile, ulaşılabiliyor oluyor. iPhone'un sadece HSDPA'yı desteklemesi karşılığında, TG01 HSDPA yanında HSUPA upload teknoloji desteğine de sahip. Bunun için, büyük boyutlu resim ve dosyalar göndermek isteyenler, aygıtın bu özelliğini göz önünde bulundurabilirler. GPS navigasyonu ve yazılımı da TG01 de bulunuyor. Normalde hantal olan Windows sistemini de 1 GHz'lik işlemcisi ile hızlandıran TG01; aynı zamanda da cep telefonları arasında en hızlı işlemciye sahip olma özelliğine sahip. -Eksileri- Üretici, web tarayıcısı olarak Internet Explorer kullanmayı yeğlemiş; Explorer ile internette dolaşmanın pek zevkli olduğunu söyleyemeyiz. Mesela Opera Mobile tercih edilseydi daha iyi olurdu. Neyse ki, Opera'yı sonradan da yükleyebiliyorsunuz. TG01'in en geri kaldığı nokta ise akustik: Sesler doğallıktan çok uzak ve ara sıra görüştüğünüz kişinin dediklerini anlamıyorsunuz. Pil'in gücü 3,5 saatlik kesintisiz bir konuşma yapmaya ancak yetiyor; bu da cep telefonları için iyi bir değer. Büyük bir ekrana sahip olmanın bir bedeli de oluyor tabii ki, o da günlük olarak cep telefonun şarj etme zorunluluğu. Daha güçlü bir pili 1 cm inceliğinde olan gövdeye sığdırmak pek de mümkün gözükmüyor. -Sonuç- 1 GHz hızında bir işlemciye sahip olsa da, aradığımız Windows cep telefonu değil Toshiba TG01. Sahip olduğu büyük ekranı ile, iPhone 3G S'e alternatif olarak göz önünde bulundurulabilir.

Sony Ericsson Xperia X1

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum



Dokunmatik ekran, tuş takımı ve mobil ofis: Sony Ericsson'un Windows işletim sistemine sahip ilk cep telefonunun hedef kitlesi iş çevreleri. -Artıları- X1 gerçek bir ofis canavarı. Windows Mobile 6.1 sayesinde mobil bir ofis için gereken özelliklerin tümünü üzerinde barındırıyor: Detaylı bir rehber fonksiyonu, birçok ajanda ve randevu takip işlevi, Exchange desteği ve Word dokümanlarının üzerinde çalışma olanağı sağlayan Office Mobile'ın en son sürümü. Her türlü veri iletişim teknolojisine de sahip X1: WLAN yanında HSDPA ve Bluetooth da bulunuyor. GPS sayesinde gerçek bir navigasyon aygıtının işlevlerini de yerine getirebiliyor: Sony Ericsson, bunun için 'Wayfinder Navigator' programının deneme sürümünü kullanıyor. Mültimedya özellikleri de eksik değil X1'in: Entegre radyosu da bulunuyor; bunun yanında İstediğiniz kulaklığı 3,5 mini jak girişine bağlayabiliyorsunuz;. Ayrıca otomatik odaklama özelliğine ve kamera ışığına sahip 3,2 Mega Piksel bir kamerası bulunuyor. -Eksileri- Her ne kadar Sony Ericsson klavyeyi güzel tasarlamış olsa da rakam tuşlarının ayrı olmaması kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir. Ayrıca tuşlar çok alçak ve bu, uzun metinler girerken rahatsızlık verebilir. Daha da kötü olan ise aygıtın çalışma hızı ve panel yönetimi, ki bu özellikler X1'in en iddialı olduğu özellikler olacaktı. Paneller, X1'in arayüzünü geliştiren küçük programcıklara deniyor; yalnız bu programcıklar, HTC'nin Touch Flo özelliği gibi ayrı bir arayüze sahip değiller. Son olarak da görüşme sırasındaki ses kalitesini ve hoparlörleri beğenmedik. -Sonuç- X1, Ofis işlevlerinin üstesinden, her halükarda, geliyor. Mültimedya özellikleri de fena değil. İsveç-Japon orijinli cep telefonunun dokunmatik ekranı düzgün çalışsa da, iPhone'un ekran büyüklüğü ve işlev zenginliği karşısında zayıf kalıyor; bunun bir nedeni de tabii ki Multitouch özelliğine sahip olmaması.

Samsung Jet S8000

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum



Her ne kadar Samsung bu modelde kısıtlı geliştirme imkanı olan bir cep telefonu sunsa da, dokunmatik işlev konusunda aldığı yol takdire şayan. -Artıları- S8000 ile performans konusunda bir sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyoruz; Samsung bu aygıta 800 MHz hızında bir işlemci yerleştirmiş. Bu modelden daha hızlı bir işlemciye sahip olan tek model, şimdilik, 1 Ghz hızındaki işlemcisi ile Toshiba TG01. İncelediğimiz erken versiyonda bile birçok uygulama aynı anda çalışabiliyordu ve bu sırada da aygıt gayet seri olarak cevap verebiliyordu komutlara. Bunun yanında Samsung, bu modelde yeni bir tarayıcı kullanıyor. 'Dolfin' web tarayıcısı zengin seçenekleri ile iyi bir izlenim bırakıyor. Birçok Samsung üretimi aygıtta olduğu gibi Jet S8000'de de AMOLED ekran kullanılıyor. Telefonun ana menüsü; Samsung'un TouchWIZ arayüzü sayesinde sayısız Widget ile kullanıcının ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirilebiliyor. -Eksileri- S8000'in en büyük eksikliği, tabii ki yeterli geliştirme seçeneği sunmayıp ek program envanterini kısıtlayan işletim sistemi. Benzer bir probleme, aynı segmentte yer alan, KM900 Arena da sahip. Ama LG Arena'nın, Jet S8000 de bulunmayan, sezgisel bir kullanıcı arayüzü bulunuyor. Kasa yüzeyi parmak izine karşı çok hassas; bu yüzden sık sık temizlenmesi gerekiyor. Her ne kadar 5 Mega Piksel bir kameraya sahip olsa da, gerçek bir flaş ışığının eksikliğini hissediyoruz. -Sonuç- Jet S8000'in gerçekte ne kadar iyi olduğunu ancak detaylı bir incelemeden sonra değerlendirebiliriz. Yine de işletim sisteminin kısıtlayıcı etkisi gibi özellikler hemen göze çarpıyor. Buna karşılık sorunsuz parmak yönetimi ve ana menünün widget'ler aracılığı ile kişiselleştirilebilmesi beğenimizi kazandı. Aynı şekilde, güçlü işlemcisi de beklentimizi arttırıyor. Bu özellikleri bir arada isteyenler bu modelin piyasaya çıkmasını bekleyebilir; ne de olsa fazla bir süre kalmadı çıkmasına.

Samsung I7500 Galaxy

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum




Temmuzun başından itibaren Samsung I7500 Galaxyyurt dışındaki satış mağazalarında yerini aldı. Android temelli bir cep telefonu olan bu model ilgi çekici özellikleri ile iPhone'a meydan okuyor. -Artıları- Samsung ilk Android cep telefonunu üretirken hiçbir masraftan kaçınmamış. WLAN ve HSDPA yanında HSUPA veri transferi teknolojisi de destekleniyor. 3,2 inç büyüklüğündeki AMOLED teknolojisine sahip dokunmatik ekranın üzerinde resimler gayet keskin görüntüleniyor; ayrıca ekranın komutlara tepkisi de gayet düzgün işliyor. Android sistemine sahip bu model birçok ek program ile zenginleştirilebiliyor. Standart olarak bulunan Google Mail programı dışında, isteğiniz doğrultusunda, başka e-posta programları da kullanabiliyorsunuz. Her ne kadar hafıza kartı yuvasına sahip olmasa da I7500, buna karşılık 8 GB'lık dâhili bir hafızaya sahip. -Eksileri- I7500 Galaxy; 5 Mega Piksel Kamerası ile, Android cep telefonları arasında; bu alanda en gelişmiş özelliklere sahip. Yine de incelediğimiz erken versiyon, sadece uygun ışığın olduğu ortamlarda çektiği resimler ile bizi etkilemeyi başardı. Bunun dışında, çekilen resimler ya bulanık çıkıyor ya da ışık dengeleri bozuluyor. Samsung kasada bolca plastik malzeme kullanmış; bu yüzden kasa parmak izlerine, çiziklere kolayca maruz kalabiliyor. İş çevreleri için Android sistemi yeterli özellikler sunmuyor; bu ihtiyaçları gidermek için eklentiler edinmeniz gerekecek. -Sonuç- İncelediğimiz erken versiyon I7500 Galaxy bile, düzgün sonuçlara imza atmayı başardı. Satışa sürülen versiyonunun daha eksiksiz olacağını tahmin ediyoruz. Özellikle Kamera ve mültimedya konusunda Samsung iyileştirmeler yapmalı. Bu haliyle bile I7500 Galaxy, iPhone 3G S'i gözüne kestirmiş gözüküyor.

Samsung I8910 HD

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum



Samsung I8910 HD piyasaya çıkar çıkmaz birçok değerlendirme listesinde zirveye yerleşti. Bu üst seviye cep telefonunun özellikleri arasında HD kalitesinde video kaydı yapabilme de bulunuyor. -Artıları- Samsung'un birçok yeni modelinde olduğu gibi, bu modelin ekranında da AMOLED teknolojisi kullanılıyor. Bu teknoloji sayesinde doygun renklere sahip çok keskin bir görüntü ile karşılaşıyorsunuz; aynı zamanda enerji tüketimi daha az. Pilin dayanma süresine baktığımızda, cep telefonları için yeni bir rekor değere ulaştık: Kesintisiz 6 saatlik bir görüşme süresi sunuyor size I8910 HD. 3,1 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranın komutlara tepki süresi gayet iyi ve menü yapısı da başarılı. Samsung, Nokia 5800 XpressMusic'de de kullanılan, dokunmatik ekran ile kullanım için optimize edilen Symbian S60 sistemini kullanıyor. Ayrıca Widget yönetim uygulaması 'TouchWIZ' de I8910 HD'ye entegre edildi. 8 Mega Piksel kamerası, ışık durumunun uygun olduğu ortamlarda keskin resimler elde ediyor. Kapalı ortamlarda ise resim kalitesi düşüyor; bu durumda LED aydınlatması da optimal çözümü sunmuyor. Videoları ise HD kalitesinde (1280x720) kaydedebiliyor I8910 HD. -Eksileri- Samsung I8910'un birçok artısı karşısında sadece birkaç eksiği bulunuyor. Konuşma sesinin kalitesi konusunda pek memnun kalmadık: Konuşurken arka planda belirgin bir cızırtı duyuluyordu. Aynı şekilde hoparlör üzerinden konuşurken de karşı tarafta ses boğuk çıkmaması gerekirdi. Bunun dışında I8910 da Symbian sisteminin birkaç eksikliğini devralmış gözüküyor; mesela menülerde tek ve çift tıklama varyasyonu. 152 gram ağırlığı ile de pek hafif sayılmaz I8910 HD. -Sonuç- Bileğinin hakkıyla I8910 HD birçok değerlendirme listesinde zirvedeki yerini koruyor. Büyük dokunmatik ekranı ile; her ne kadar menü ergonomisi iPhone kadar etkileyici olmasa da, iPhone 3G S'e meydan okuyor. Şunu da belirtelim ki I8910 HD'ye sahip olmak için cüzdanınızın da sağlam olması gerekiyor...

LG Electronics KM900 Arena

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum



KM900 Arena, LG'nin yeni S sınıfı arayüzünü kullanıyor. Bu da beklentilerimizi artırıyor. -Artıları- S sınıfı arayüzü sayesinde KM900 Arena'nın ana menülerini kişiselleştirebiliyorsunuz. 4 ayrı kişiselleştirilebilir menü grubu ile müzik, bağlantılar, kısayol ve widget gibi öğeleri kategorize edebiliyorsunuz. Hafıza kapasitesi konusunda LG cimri davranmamış ve KM900 Arena'yı 8 Gb'lık bir hafıza ile donatmış; bunun yanında microSD yuvası aracılığı ile kapasiteyi artırmanız her zaman mümkün. Bunların dışında; WLAN, HSDPA, ve GPS özelliklerine de sahip. MP3 çalar da şık görünümü ve iyi ses kalitesi ile beğenimizi kazandı. KM900'ün şaşırtan bir özelliği ise: Multitouch özelliğine sahip çok hassas dokunmatik ekranı. Multitouch özelliği her ne kadar iPhone'daki gibi etkileyici olmasa da, resimlerde ve web sayfalarında bu fonksiyon ile zum ve rotasyon fonksiyonlarını kullanabiliyorsunuz. -Eksileri- Daha az etkileyici olan ise 5 Mega Piksel kameranın resim kalitesi. Sadece optimal ışık koşullarında iyi resimler elde edilebiliyor. Video çekiminin başarısının da elinizi sabit tutmanıza bağlı olduğunu söyleyelim. Web tarayıcısının da, daha seri olmasını ve sayfaları daha hızlı oluşturmasını beklerdik. Üreticinin kendi geliştirdiği işletim sistemini kısıtlı imkânlarından dolayı, KM900'ün sadece birkaç widget ile geliştirilebiliyor olması da pek parlak bir özellik değil. En önemli eksiğinin ise düşük konuşma süresinin olduğunu vurgulayalım. KM900 Arena'nın pili ancak 2,5 saatlik bir görüşmeye dayanabildi. -Sonuç- LG KM900 Arena size düzgün donanım özellikleri ve hatta Multitouch özelliğini bile sunuyor. Her ne kadar web tarayıcısı gibi bazı önemli özelliklerinde eksikleri bulunsa da, bu cep telefonu iPhone'a rakip olabilecek kaliteye sahip.

Nokia 5800 XpressMusic

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum



Bu yılın başından beri Nokia'nın dokunmatik ekranlı modeli 5800 XpressMusic piyasada. Nokia ilk dokunmatik ekranlı cep telefonunda birçok şeyi doğru yaptı, ama hatasız olduğunu söylemek zor. Tabii ki bu Nokia da, yeni iPhone'un en dişli rakipleri arasında. -Artıları- Uzun yıllar süren suskunluktan sonra Nokia ilk dokunmatik ekranlı cep telefonunu Ocak 2009'da piyasaya çıkardı. 5800 birçok karşılaştırma da zirveye ulaştı ve en iyi cep telefonları arasına girdi. Bu kadar iyi bir derce yapmasının nedeni: Yeterli ve düzgün donanım özellikleri ve pratik S60 arayüzü. Nokia başarılı Symbian sistemini dokunmatik kullanıma güzel uyarladı; ürün ile beraberinde verilen kaleme neredeyse hiç ihtiyacınız olmuyor. Sadece metin girerken ihtiyacını hissediyorsunuz kalemin. Akustik konusunda başarılı olan 5800'ün konuşma süresi de 4,5 saat ile oldukça tatminkâr. Fiyatının ise böyle bir cep telefonu için çok uygun olduğunu söyleyelim... -Eksileri- Ne yazık ki 5800 XpressMusic de, iPhone'un dokunmatik ekran konusunda ulaştığı seviyeyi yakalayamıyor; bunun başlıca nedeni dokunmatik ekranının genelde yavaş tepki vermesi. Kullanım sırasında mantıksız bulduğumuz bir başka konu da bazı komutlar için çift tıklamanın, bazıları içinse tek tıklamanın gerekli olması. Nokia 5800; görünüş konusunda da, tamamı plastik kasasıyla pek iyi bir izlenim bırakmıyor. Gerçek bir mültimedya cep telefonu için 3,2 Mega Piksel bir kamera'nın yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. Neyse ki iPhone 3G S de bu konuda aynı yetersizliğe sahip. -Sonuç- 5800 XpressMusic'in en can alıcı yönü sahip olduğu uygun fiyat etiketi. Aynı fiyata sahip hiçbir cep telefonunda bulamayacağınız kaliteli donanım özelliklerine sahip oluyorsunuz. Yalnız 5800'ü satın alırken düşük işçilik kalitesini ve yanlış materyal seçimini göz önüne almalısınız.

Nokia N97

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum



Nokia N97

Nokia N97, piyasaya girmesinden kısa süre sonra iş cep telefonları listelerini zorlamaya başladı. iPhone'ın sahip olmadığı bu iki özelliği ona avantaj sağlıyor: Donanımsal bir klavye ve daha iyi bir kameraya sahip olması. -Artıları- Ekran büyüklüklerini karşılaştırdığımızda N97'nin iPhone'dan pek de aşağı kalmadığını görüyoruz. İki modelin de ekranının diyagonal uzunluğu 3,5 inç. N97'nin dokunmatik ekranının gayet iyi çalıştığını söyleyebiliriz; her ne kadar da Multitouch fonksiyonuna sahip olmasa da. Diğer donanımsal özellikler arasında WLAN, HSDPA ve GPS'i sayabiliriz. Bu cep telefonu donanımsal klavyesi ve uzun şarj tutma süresi ile iş çevrelerine de hitap ediyor. Testimizde 4,5 saatlik bir konuşma gerçekleştirebildik. N97'nin 5 Mega Piksel kamerası da keskin ve kontrast oranı yüksek fotoğraflar çekmesi ile beğenimizi kazandı. Her ne kadar N97 tasarım konusunda pek bir şeyler sunmasa da, basit ve şık görünümü beğenimizi kazandı. -Eksileri- N97 Akustik değerlendirmemizde vasat bir görüntü çizdi: Her ne kadar görüşülen kişinin sesi her zaman duyulsa da bazen sesler doğallığını kaybediyordu. Aynı şekilde hoparlör üzerinde konuşmadan da pek memnun kalmadık: Sesler çok sert ve metalik çıkıyordu. Klavye'nin kullanımı gayet iyi; ama tuşların dokunma noktaları yeterince belirgin değil ve bu da özellikle uzun metin girmede sıkıntı yaratabiliyor. N97, iPhone'da da olduğu gibi; ofis dokümanlarını sadece gösterebiliyor, üzerinde değişiklik yapılmasına izin vermiyor. Bu özelliğe de sahip olmak isteyenler, kurulu olan Quick-Office programını yükseltmeliler. -Sonuç- Nokia, N97 ile büyük kozunu ortaya koyuyor ve iPhone 3G S'i birçok alanda geride bırakıyor. Gerek multimedya fonksiyonlarında olsun, gerek iş fonksiyonlarında olsun, N97; her ne kadar iPhone gibi bir cazibeye sahip olmasa da; en iyi cep telefonları arasında kendine yer buluyor. Ufak tefek eksiklerini görmezden gelebilirsiniz. iPhone gibi bu telefonun da fiyatı oldukça tuzlu.

HTC Touch Diamond 2

Gönderen Ali Yarkın 0 yorum



İlk Touch Diamond ile karşılaştırıldığında, Touch Diamond 2 birçok konuda daha gelişmiş olduğu bir gerçek; özellikle dokunmatik ekran konusunda. -Artıları- Touch Diamond 2 büyük ihtimalle iPhone'un en cüsseli rakibidir. Bu telefon Windows Mobile işletim sistemini kullanıyor. iPhone 3G S'de olduğu gibi bu modelde de mekanik bir tuş takımı bulunmuyor; veri girişi için dokunmatik ekranın üzerinden sanal klavyeyi kullanıyorsunuz. Aygıtın kalınlığının sadece 14 mm olması ile övgüyü hak ediyor. Büyük dokunmatik ekranın üzerinde parmaklar ile sorunsuz kontrol sağlayabiliyorsunuz. Bunda HTC'nin geliştirdiği TouchFlo arayüzünün Windows işletim sistemi ile uyumlu çalışmasının büyük etkisi var. HTC Touch Diamond 2'nin işçilik kalitesi de başarılı. Özellikle arka kapağın işçiliğinin bir önceki modele göre daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Donanım özelliklerine baktığımızda: WLAN, HSDPA,GPS ve Bluetooth özellikleri ile karşılaşıyoruz. -Eksileri- Diamond2'nin nefesi pek de uzun sayılmaz. Pil testimizde, aygıt ancak 3 saatlik bir konuşma süresine izin verdi. İş çevrelerine hitap eden bir cep telefonundan daha fazlasını beklerdik. Rakiplerine baktığımızda 4 saat seviyesine rahatlıkla çıktıklarını görüyoruz. Bunun yanında 3,5 mm kulaklık girişinin de eksikliğini hissettik. Kendi kulaklığınızı sadece bir USB adaptör sayesinde kullanabiliyorsunuz; bunun dışında size aygıtın orijinal kulaklığını kullanmak düşüyor. Yalnız biz orijinal kulaklığın kalitesinden pek tatmin olmadık; bu kulaklıkların aygıtın müzik kapasitesini tam olarak kullanamadığını düşünüyoruz. -Sonuç- Touch Diamond2, iPhone'un iddialı rakiplerinden biri. Yetersiz pil dışında herhangi önemli bir eksikliğe rastlamadık. Ayrıca bir hatırlatma: Donanımsal gerçek bir klavye ihtiyacı duyanlar HTC'nin bir diğer modeli Touch Pro2'ye göz atabilirler.